The Standard Stories

On the Sunny Side of the Street

Vandaag schijnt de zon. Niet alleen buiten, maar ook in mijn muziekstudiootje. De reden? Het opnemen van mijn allereerste jazzcover! En welke liedje past er nou beter bij die positieve vibes dan ‘On the Sunny Side of the Street’?

On the Sunny Side of the Street is in 1930 gecomponeerd voor de musical Lew Leslie’s International Revue door Jimmy McHugh, althans op papier. De geruchten gaan dat het liedje oorspronkelijk is gecomponeerd door Fats Waller. Hij zou snel geld nodig hebben gehad en de rechten daarom hebben verkocht, iets wat hij misschien liever niet had kunnen doen: ondanks dat de musical flopte, werd On the Sunny Side of the Street een grote hit.

Dorothy Fields schreef de tekst voor dit liedje dat gaat over het hebben van een positieve mindset. “If I’d never had a cent, I’d be rich as Rockefeller,” en dat door je simpelweg te richten op het mooie, het positieve oftewel de sunny side of the street. Deze manier van denken heeft mij de afgelopen maanden geholpen om uit een toch donker dalletje te komen. Toen ik dit nummer kort geleden voor het eerst hoorde, wist ik dan ook gelijk dat dit mijn eerste cover zou worden.

De video heb ik in samenwerking met gitarist Frank Wolff gemaakt. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar wat jij van de cover vindt. Laat je een reactie achter?

Liefs,

Marloes & Frank

24 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *