Blog

The Standard Stories

De jazzwereld kent een groot aantal liedjes die als echte klassiekers worden gezien. Het zijn songs die ooit zijn geschreven door jazzcomponisten of liedjes die voor films en Broadway-musicals zijn gemaakt. Vervolgens hebben zoveel wereldberoemde musici die nummers vertolkt, dat het legendarische muziek werd. En omdat je er vanuit mag gaan dat elke jazzmuzikant dit repertoire standaard kent, noemt men die liedjes “standards”.

Achter elke standard schuilt een mooi, grappig of aangrijpend verhaal. In The Standard Stories zing ik deze songs en neem ik je mee in de wereld van die parels. Benieuwd? Klik dan hier.

Jazz Class

Als popzangeres ben ik verliefd geworden op jazzmuziek. Om zoveel mogelijk over dit genre te leren ga ik in gesprek met professionals, duik ik boeken in en speur ik het internet af. In de categorie Jazz Class vind je verhalen waarin ik mijn avonturen en lessen met je deel. Meer lezen? Klik dan hier.

My Jazzy Life

Eén van de dingen waar jazzmuziek bekend om staat is improviseren. Improviseren houdt in dat een muzikant muziek speelt op een manier die niet vooraf is vastgelegd. Dat vind ik zo ontzettend knap! Je gevoel laten spreken, je overgeven aan het feit dat je nog geen plan hebt en er toch iets moois van maken is een echte kunst, maar ook een manier van leven in het algemeen. “Het leven is jazzy, go with the flow”, zegt mijn vader dan.

Om de persoonlijke verhalen uit mijn jazzy leven een mooie plek te geven, heb ik de categorie My Jazzy Life in het leven geroepen. Wil je mij wat beter leren kennen? Klik dan hier.