The Standard Stories

When Sunny Gets Blue

Sommige liedjes zijn zó mooi dat ze maar heel weinig saus nodig hebben om lekker te zijn. When Sunny Gets Blue is zo’n liedje.

In 1946 schreven Marvin Fisher en Jack Segal dit nummer. Marvin bedacht de muziek en Jack schreef de tekst. Nadat zanger Johnny Mathis het lied samen met orkestleider Ray Conniff en diens orkest uitbracht, werd het een grote hit en dus een echte jazz standard.

Ik kende het liedje nog niet, om heel eerlijk te zijn. Toen ik onze eerste cover ‘On the Sunny Side of the Street’ aan mijn vader liet zien, daagde hij me uit om When Sunny Gets Blue als volgende te doen. Zo gezegd, zo gedaan.

Dus ik oefenen. Thuis, in de auto en op bezoek bij anderen. Dat is iets dat automatisch gaat, tot ergernis van onze jongste dochter: “Mama nee! Niet zingen!” Zing ik zo slecht? Oh well..

Op een dag sta ik de melodie te neuriën bij mijn moeder thuis. En je moet weten dat mijn ouders al gescheiden zijn sinds mensenheugenis. Ze herkent de melodie gelijk: “Oh Marloes wat prachtig dat je dit liedje uitkiest! Dit zong ik vroeger altijd! Hoe kom je bij dat liedje?” Ik: “Papa zei het.” Zij: “De stinkerd.” Aangezien zowel hun relatie als die van Sunny het niet heeft gered, zie ik de humor er wel van in!

Zoals je kan zien is ons combo uitgebreid met de komst van contrabassist Julian. Frank en ik zijn erg blij met het volle geluid en de stevige basis die hij biedt. Wat vind jij van onze nieuwe samenstelling? Je kunt je reactie achterlaten in een reactie onder dit bericht. Vinden we leuk!

Liefs,

Marloes, Frank & Julian

2 Comments

 • Marjolein

  Ten eerste ben ik natuurlijk bevooroordeeld en fan!
  Fijn te horen dat je je zo vrij kunt bewegen, omdat je de melodie kunt dromen. Geeft vrijheid. En zo leuk dat je speels durft te zijn in je klankkeuzes.
  De jongens volgen jou mooi en voegen hun eigen kleur weer toe aan het totaal. 🎨. Prachtig!

  • pieksma

   Haha bevooroordeeld of niet, juist jij kan het ook goed beoordelen doordat je me ook wel eens lelijk hoort zingen! 😉 Dank je wel Marjolein, fijn om te lezen. Op naar nog meer opnames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *